En pind har ikke en pind med en pind at gøre

Nu med journalistisk automatskrift! 

Nyeste sjældne soloview med Jes Bertelsen 


... your moment of Zen!

 

En satirisk parafraserende kommentar til Jes Bertelsens seneste højere selvpromovering i Politiken, 2. sektions forside, onsdag d. 30/4: ”Det har ikke en pind med religion at gøre”.

Modtag hermed øjeblikkelig satori med et slag i hovedet fra Bertelzenmesterens pind, idet al organiseret, sammenhængende tankevirksomhed øjeblikkelig kortslutter – men på eget ansvar! Vi kan ikke reparere skaden :-)


Jeg er bevidsthedssammensmeltet med en tibetansk tulku og hans 700 år gamle mester – men det har ikke en pind med religion at gøre!
 

Jeg underviser i de tibetanske meditationsteknikker, der førte til nedsmeltningen – men det har ikke en pind med religion at gøre!

 

Jeg prøver at erstatte alle andre religiøse ritualer og trosforestillinger med min ”simple” meditationsteknik – men det har ikke en pind med religion at gøre!

 

Der er ikke noget New Ageagtigt over Vækstcenteret, selv om vi alle her søger oplysning i Rigpa og tror på karma og reinkarnation – men det har ikke en pind med religion at gøre!

 

Det, jeg beskæftiger mig med, er det, man har beskæftiget sig med i alverdens religiøse traditioner til alle tider på hver sin måde – men det har ikke en pind med religion at gøre!

 

Jeg anser troen på Gud for at være gammeldags overtro – men det har ikke en pind med religion at gøre!

 

Jeg bryder mig ikke om kirkedannelser – men det har ikke en pind med religion at gøre!

 

Jeg mener, at de fleste kristne, der beder, ikke har en klap forstand på det – men det har ikke en pind med religion at gøre!

 

Jeg vil gerne trænge ind i folkeskolen, forme børns spirituelle intelligens og afskaffe deres trosforestillinger – men det har ikke en pind med religion at gøre!

 

Selv om andre mennesker mener, at jeg blander mig i trosanliggender og fremfører et særreligiøst standpunkt, så er jeg i virkeligheden hævet over den slags – for det har ikke en pind med religion at gøre, og det kan for resten heller ikke siges at være videnskab, og i øvrigt kan man slet ikke sige noget præcist om det! Der er ikke nogle bagvedliggende værdier, intet menneskesyn, ingen virkelighedsforståelse, ingen etik, ingen bevidsthedsstrukturering eller noget som helst andet religiøst eller filosofisk indhold forbundet med min lære. Folk kan roligt praktisere mine teknikker, for de fører ikke til nogen væsentlig forandring af deres selvopfattelse eller personlighedsstruktur, selv om – nå ja – jeg selv ikke længere er helt den samme, som jeg var engang. Men det betyder ikke noget, når bare det ikke er religiøst, men bevidsthed …? Mere og mere bevidsthed! Om hvad eller hvordan – det er da ligegyldigt. Jeg har så meget bevidsthed, at jeg kan spilde af det, men ikke hvis jeg er på ferie og drikker rødvin.

 

Hvad der er en pind for alle andre, betyder ikke en pind for mig. Jeg kan jo ikke gøre for, at de tror, det er en pind. Jeg indrømmer, at det ligner en pind, men det har de ikke en pind forstand på.

 

Jeg kan ikke fordrage hverken religion eller religionsdannelser, ”uanset, om de er dannet omkring en pave, en stormufti eller en gudekonge” … eller for den sags skyld en Dalai Lama, en guru Rinpoche eller en New Ageprofet. Basta! Nå ja, min tibetanske tulku havde mange hundrede munke under sig i deres særlige rober, som messede mantraer, slog på bjælder med buddhistiske indskrifter, brændte røgelse af og den slags – men det har ikke en pind med religion at gøre. Lad os i stedet lære noget af dem om, hvordan man undgår religion – jeg mener, hele deres samfund har jo været religiøst struktureret i et præstevælde i mindst tusinde år, og de har så mange guder, dæmoner og buddhaer, at jeg knap nok kan tælle dem.

 

 

Jeg kan simpelthen ikke forstå, at jeg ikke kan udtale mig kritisk om andres religion og ville erstatte deres religion med mine teknikker, uden at de partout skal opfatte mit forehavende som et religiøst anliggende. De siger, at det er religiøst, og at jeg opererer i den religiøse interessesfære, men det rager mig en pind! De skulle tage og lade mig i fred for alle deres religiøse påstande! En pind er jo ikke en pind, bare fordi alle de andre er enige om det, vel?

Kunne man ikke i stedet tage og indføre mit forslag om en sl(et)..ikke..pind!?  

Klik her for at få dit eget GoMINIsite